10 Sfaturi Pentru o Nunta Low Cost

Uneori dorinta de a va incorona iubirea prin organizarea nuntii pe care ati dorit-o mereu are riscul de a se ciocni contra realitatii situatiei economice care nu este intotdeauna roz, insa nu va faceti griji. Aflati cum sa obtineti rezultatul dorit fara a fi nevoie sa va abandonati visele. Sa vedem cateva sfaturi utile: de la rochia de mireasa pana la muzica; de la decoratiuni la invitatii de nunta digitale.

 1. O privire generala asupra zilei

Inainte de a intra in partea practica a sfaturilor, nu putem sa nu mentionam acele mici trucuri care este bine sa le stiti daca doriti sa va organizati o nunta low-cost. Ziua si sezonul pot face o diferenta mare: daca doriti sa economisiti bani, optati pentru primavara sau toamna, evitand perioada de vara. In plus, evitati locatiile renumite si luxoase, concentrandu-va asupra locatiilor mai mici care se preteaza evenimentelor intime.

 1. Targurile de nunti: locul perfect pentru a construi relatii si a negocia

Targurile de nunti reprezinta cel mai bun loc pentru a intalni toti furnizorii in acelasi loc. In afara de a trage cu ochiul la noile trenduri, veti avea posibilitatea sa evaluati ofertele si promotiile. Este o buna oportunitate de a incheia tranzactii bune la un pret mai mic.

 1. Rochia si costumul

Multi vor propune solutia de a inchiria rochia si costumul, insa aceasta posibilitate nu coincide intotdeauna cu a face economii. Ce sa faceti atunci? De exemplu, costumul mirelui poate fi un costum pe care il are deja in dulap, la care poate combina accesorii noi (papion, bretele sau doar o camasa cu mansete pentru butoni). Rochia de mireasa vintage ar putea fi solutia potrivita pentru a reduce costurile: puteti sa o cumparati online sau pe piete second-hand; cu unele ajustari minore va fi rochia visurilor tale.

 1. Costuri mai mici, mai multa conexiune

Nunta voastra are loc intr-o perioada in care internetul face ca toata lumea sa fie conectata in orice moment. Profitati de aceasta mare oportunitate pentru a economisi atat prin intermediul achizitiilor online cat si cu ajutorul invitatiilor de nunta trimise in format electronic prin aplicatii de e-mail, sociale sau instantanee.

 1. Mai putine flori si mai mult verde

Florile sunt pe deplin printre cele mai frumoase si mai scumpe decoratiuni de nunta. Exista mai multe modalitati de a economisi bani in acest sens:

 • alegeti flori de sezon;
 • adaugati intotdeauna o doza buna de insertii verzi sau naturale tipice pentru sezon;
 • optati pentru compozitii alternative cum ar fi buchete cu hartie origami.
 1. Atentie la meniu

Daca ati ajuns la momentul fatidic pentru a decide compozitia meniului de nunta, trebuie sa fiti pregatiti pentru aceste mari adevaruri:

 • prefera vinurile locale sau a casei, sunt mai ieftine;
 • un meniu bazat pe peste este mai scump decat un meniu din carne;
 • felurile de mancare bazate pe carne de porc si pui sunt mai putin costisitoare decat cele bazate pe carne de vita;
 1. DIY

In functie de abilitatile dvs., puteti folosi arta DIY pentru decoratiuni sau marturii. Insa trebuie sa aveti grija pentru ca arta DIY necesita energie, imaginatie si dedicare.

 1. Muzica

Un DJ poate avea costuri mai mici decat o formatie; insa daca nu vreti sa renuntati la muzica live, atunci alegeti o formatie la inceput de drum.

 1. Wedding Planner

Poate parea o contradictie, dar alegerea unui wedding planner va va economisi timp si bani prin simpla exploatare a cunostintelor lui.