4 sfaturi pentru a alege costumul

Costum mire

Indiferent daca este clasic si traditional sau original si iesit din comun, alegerea costumului mirelui spune multe despre personalitatea barbatului care il va purta in ziua nuntii sale! Dar cum sa alegi costumul in mod corespunzator?

In imaginarul comun, alegerea costumului mirelui are loc intotdeauna intr-un mod evident si aproape accidental. Insa nu este tocmai adevarat. Tesaturi inovatoare si detalii neobisnuite: viitorul mire are atat de multe elemente pentru a-si personaliza costumul incat este cu adevarat imposibil sa aiba o tinuta banala si plictisitoare in ziua nuntii! In cazul in care in cuplu vostru, viitoarea mireasa este cea care se ocupa cu lista de oaspeti si marturiile, nu mai pierdeti timp si cititi sfaturile noastre despre cum sa alegeti costumul cu stil si bun gust!

Un clasic atemporal

Traditia modei pentru barbat are reguli de stil mult mai rigide decat cele pentru rochiile elegante de ceremonie pentru femei: costumul pentru barbati alcatuit din doua sau trei piese a ramas aproape neschimbat de-a lungul secolelor si inca are astazi un farmec elegant si absolut impecabil.

Pentru mirele care iubeste acest gust clasic strans legat de traditie, alegerea costumului va fi facuta tinand cont de acest aspect. Exista o modalitate de a transforma aceasta tinuta intr-una moderna fara a trece peste regulile conventionale de stil? Sigur ca da! De-a lungul anilor, casele de moda masculine au revizuit costumul clasic al barbatilor, facandu-l in fiecare sezon mai mult in concordanta cu tendintele si nevoile pietei curente. Trebuie doar sa mergi la un atelier de prestigiu pentru a gasi un costum clasic adaptat tendintelor actuale!

Personalizat pentru tine

Manecile prea scurte sau prea lungi, gulere si pantaloni incomozi care nu se aseaza perfect: confectionarea costumelor pentru barbati necesita numeroase etape care, daca sunt neglijate, pot transforma un costum elegant intr-un dezastru total!

Chiar mai mult decat rochiile de ceremonie pentru femei, costumul barbatilor necesita o ingrijire si o atentie scrupuloasa pentru toate aceste detalii ce tin de croitorie care fac o tinuta impecabila. Este deci indispensabil ca mirele sa cunoasca bine calitatile si defectele corpului sau si sa gaseasca cel mai potrivit sistem pentru a minimiza imperfectiunile fizice, dand valoare calitatilor sale principale!

Pentru a evita orice greseala, mergeti la o croitorie care face costume pe masura: va vor realiza un model unic si personalizat in functie de nevoile voastre.

Probati si probati din nou pana ajungeti la perfectiune

Nu este suficient sa gasiti costumul care sa corespunda gusturilor voastre ca sa fie perfect! Cum viitoarea mireasa are nevoie de mai multe probe pentru a avea o rochie perfecta, asa si viitorul mire va trebui sa isi faca timp pentru a proba costumul care il va insoti in ziua cea mare a casatoriei sale.

Ati identificat costumul care corespunde cel mai bine necesitatilor voastre? Foarte bine, asigurati-va ca este, de asemenea, potrivit pentru imaginea de mire pe care doriti sa o aveti. Bazati-va pe un asistent competent in atelier unde ati identificat costumul dvs.: va va oferi sfaturi despre schimbarile si imbunatatirile pe care le puteti face pe costum pentru a va asigura ca este perfect in ziua nuntii.

Valoarea unei tesaturi bune

Dupa cum se stie, detaliile fac diferenta pentru a obtine un aspect elegant si clasic. Si ce componenta mai fundamentala decat alegerea unei tesaturi bune pentru a avea un aspect sofisticat? Toate materialele care alcatuiesc costumul pentru barbati sunt de o importanta esentiala pentru succesul unui costum potrivit unui eveniment important, cum ar fi nunta.

Alegeti tesatura in functie de sezonul in care va avea loc ceremonia: greutatea trebuie sa fie cuprinsa intre 220 si 300 de grame pentru nuntile de iarna, in timp ce in jur de 280 pana la 400 de grame in cazul nuntilor care au loc in timpul lunilor de vara. O singura culoare sau cu un anumit model? In acest caz, nu exista reguli: alegeti ceea ce va reprezinta cel mai mult si ce va placa, fara a uita de regulile bunului gust.

Fiecare barbat merita sa-si exprime personalitatea prin imbracaminte, mai ales in ziua nuntii sale! Daca pentru femeie alegerea rochiei de mireasa este intotdeauna un moment interesant si de bucurie, chiar si pentru barbat aceasta experienta poate fi la fel de placuta, daca tineti minte punctele-cheie pentru alegerea tinutei perfecte.